In deze voor velen sombere en onzekere tijden zijn er nog voldoende aanknopingspunten om de realiteit met open vizier en optimisme tegemoet te treden. Vele initiatieven ontstonden de afgelopen weken waar buurtgenoten voor elkaar zorgden.  Wat is daar nog van over na 3 maanden?

Wat zeggen de mensen in de wijk? Hoe overleeft de muziekscene, hoe doe de dichters het en bestaan er over een jaar nog theaters en muziekzalen waar we live muziek kunnen horen en ervaren?

Ieder versoepelde werkdag maak ik een aflevering van mijn nieuwe serie Überhappy! Ja! Ja! Ik schrijf een compositie gebaseerd een bericht uit de wijkkrant en voer die uit samen met een gast.

In Überhappy! Ja! Ja! staan samenwerkingen centraal.
Samenwerkingen met andere musici, maar ook andere kunstvormen als literatuur, poëzie en animatiefilm komen voorbij. Er komen artiesten aan bod als Oene van Geel (viool), Remy van Kesteren (harp), Martijn Grootendorst (video), Udo Prinsen (animatie), Anne Ligthart (literatuur) en Margriet Sjoerdsma (zang).
Ook zal er ruimte zijn voor jongen opkomende musici en amateurmusici (ook die zaten thuis).  Vergeet niet hoe belangrijk het verenigingsleven is!. En wellicht het belangrijkste doel in dit project: contact met stadgenoten en buurtbewoners. Wat zijn hun verhalen, hun muzikale wensen? Hoe kunnen we daar vorm aan geven in de vorm van een muziekstuk of filmpje.

Iedere werkdag online om 20:00 uur. Daarna altijd te vinden op www.uberhappyjaja.com

Hoop jullie te zien deze week!

groeten,

Martin

Comments are closed.