Saamhorigheid, Compassie, Solidariteit.  Dat waren woorden die in het begin van de quarantaine veel gebruikt en gehoord werden. Boodschappen werden gedaan voor ouderen, in tuinen van verzorgingscentra in geheel Nederland klonk muziek.

Ook keken  mensen  elkaar aan als ze elkaar onhandig en omstandig passeerden op straat. We zaten, hoewel niet allen in hetzelfde schuitje, wel in dezelfde storm. Wat heeft deze storm na 10 weken sociale distantie aangericht? Of zijn er ook dingen ten positieve veranderd?

Waar kun je daar beter over spreken dan bij een huisartsen? Twee medewerkers van de huisartsenpraktijk Haarlemmerpoort, Petra van der Kamp en Bettina Veerenbergh geven hun visie op deze voor allen nieuwe periode.

Met Oene van Geel  speel ik twee improvisaties waarin we elkaar verrassen met een backing track. Ik schreef een compositie voor Mannenkoor (zingen verbindt mensen zo direct en krachtig, kijk maar naar kerken en voetbalstadions). Maar omdat zingen in grote gezelschappen nog niet mogelijk is (hopelijk binnenkort weer wel!) stelde ik zelf een mannenkoor samen van mijn eigen stem.

Veel plezier met aflevering 1 van Überhappy! Ja! Ja!

Comments are closed.